Second opinion
Entree Service BV - Neem contact op Bel ons 0318 745022

EN 16005:2012 normering

EN 16005:2012 normering voor automatische deuren personenverkeer.

Met ingang van 10 april 2013 is de nieuwe regelgeving EN16005:2012 van kracht. De nieuwe regelgeving verscherpt en vervangt bestaande regelgeving omtrent de gebruiksveiligheid van automatische deuren. Deze regelgeving is van toepassing vanaf 10 april 2013 op alle nieuwe automatische deuren voor personenverkeer, zoals schuif-, draai-, balans- en tourniquetdeuren. Belangrijk aspect in deze norm zijn de eisen voor een regelmatig onderhoud en dat de gebruiker / eigenaar verantwoordelijk is voor een veilig functioneren van de automatische deur. De gevaren voor aanstoten, afknellen, inklemmen en intrekken moeten worden voorkomen. Degelijk onderhoud volgens de norm dient – naast de juiste veiligheid – tevens voor een langere levensduur en een efficiĆ«nte toegankelijkheid.

Om ook bestaande installaties aan te laten sluiten op deze nieuwe norm zal aan de hand van een risico-analyse worden bepaald aan welke gevaren de gebruikers worden blootgesteld. Is een grondige analyse van de veiligheid en toegankelijkheid van uw huidige deurinstallatie. Het biedt een duidelijke en eenvoudige manier om te bepalen welke maatregelen noodzakelijk zijn en om aan de nieuwe norm te voldoen. Deze inventarisatie om gebruiksveiligheid en prestaties te bepalen kunnen wij ook uitvoeren voor draaideuren doen.

Entree service BV bied onderhoudsdiensten aan die er voor zorgen dat uw deuren (preventief) goed zijn onderhouden voor veiligheid, betrouwbaarheid op lange termijn en efficiƫntie, zoals vereist door de nieuwe standaard. Wij onderhouden alle typen en merken deuren en toegangssystemen.
Om er voor te zorgen dat uw deuren aan de EN 16005 voldoen en veilige toegang aan alle gebruikers bieden wij u.

  • Professioneel onderhoud en reparatie.
  • Voorkom problemen door preventief onderhoud
  • Onze preventief onderhoud garandeert betrouwbaarheid en minimaliseert stilstand van uw apparatuur
  • Regelmatig onderhoud zorgt voor een maximale gebruiksveiligheid en dat de apparatuur voldoet aan alle relevante normen
  • Entree Service bied u een goede professionele onderhoudsplan en
  • Service Contract voor een langduringe veilige werking van uw automatische deuren

Entree service BV kan u helpen om aan de nieuwe standaard te voldoen.

Combineren van sensoren

De juiste detectie verhoogt de veiligheidHet hoogste veiligheidsniveau wordt verkregen door sensoren die beweging en aanwezigheid kunnen detecterenDe beveiligingssensor moet tijdens elke deurbeweging door de besturing getest worden en gecertificeerd zijn op de veilige werking. Vele deuren hebben sensoren die in goede staat zijn, echter niet voldoen aan de nieuwe specificaties.

en16005_Img3-1
SSS-4 _ FP100/FP200
BEL GRATIS